Plastični kalupi za proizvodnju betonskih elemenata

Najširu paletu opločnih proizvoda s minimalnim ulaganjima omogućuje proizvodnja betonskih elemenata u plastičnim kalupima. Osnovni kalupi za ploče su dimenzija 40 * 40 cm, sa preko 50 različitih dizajna kalupa ili 30 * 30 cm, sa oko 20 dizajna ploča. Osim opločnih elemenata u programu se nalaze i kalupi za umjetni kamen - bunja, vratašca za dimnjak, rubnjaci, kanalice, razni reljefi i dr.


Ploče 40 x 40 cm

             

Ploče 30 x 30 cm

             


     Kako se kod proizvodnje ploča elementi proizvode u bojama, na taj način se može dobiti vrlo široka paleta proizvoda. Minimalna cijena ulaganja u proizvodnju koja sadrži plastične kalupe, vibro stol i drvene tehnološke palete (regale), omogućuje vrlo brzu prilagodbu zahtjevima tržišta. Plastika upotrebljena u kalupima je od posebnih materijala i dodataka gume kako bi plastični kalup mogao proizvesti i do 200 betonskih elemenata prije zamjene.


Elementi za popločavanje

              

Rubnici i kanalice

             


     Posebno polirana i glatka površinska obrada kalupa daje betonu poseban sjaj i glatkoću, bez okom vidljivih površinskih rupica. Isto je nemoguće postići s bilo kojom drugom tehnologijom proizvodnje betona, te se kao takva navedena tehnologija svrstava u posebna tehnološka rješenja obrade betona.


Umjetni kamen - bunje

           

Ostali razni betonski elementi

              


     Betonski elementi proizvedeni u plastičnim kalupima su do danas našli primjenu na mnogim mjestima gdje standardni betonski opločnici nisu mogli zadovoljiti zahtjevane vizualne kriterije.

     Emes u sklopu svoje proizvodnje izradjuje plastične poliesterske i metalne kalupe. Moguća je izrada kalupa od bilo kojeg materijala prema zahtjevu, glede dimenzija, oblika i dizajna. Kalupi omogućuju EMESY tehnologijom dobivanje betona povećane gustoće, sa sjajom i u odabiru različitih boja i nijansi koristeći BAYEROVE bojne pigmente. Izrađujemo VIBRO stolove raznih dimenzija.

Tramot IT Industrija